Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач
Ukusne domaće gjuzleme sa prazilukom i sirom na saču
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач

Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач

ЕленаЕлена
Новак
3422145284
Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач
Снимка: Елена
1 / 3
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Уханни, топли и най-важното - приготвени с много любов"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, брашното, солта и захарта замесваме тесто, което оставяме за 30-40 минути да почине.

Пълнежа приготвяме, като задушим нарязания на колелца праз и към него добавим сиренето.

Готовото вече тесто разделяме на топчета. Всяко топче разточваме на тънка кора, намазваме я с олио и поръсваме с плънката. Свиваме на ролце и навиваме като охлювче. Така процедираме с всички топки.

След това разточваме всеки охлюв на тънка кора и печем гюзлемите върху сач или в тиган с незалепващо покритие на не много висока температура, за да не загорят.

Вкусните домашни гюзлеми с праз и сирене на сач са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: