Гнезда с яйца и конска кайма

06/07/2018
Denitsa
отDenitsaЧирак62171
"Каквото и да сте чували за конската кайма, вярно е - наистина е ужасно вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на възможно най-ситно и се прибавя към каймата заедно с галетата и всички подправки. Добавят се 2 яйца и уни сосът и се обърква с ръка всичко.

Овкусената кайма се разделя на 4 равни части, всяка от която се оформя като голямо кюфте. В тава, предварително намазнена с краве масло, се слагат големите кюфтета и с помощта на лъжица се оформят гнездата - прави се по една дупка в средата на всяко гнездо.

Белтъците се отделят от жълтъците от останалите 4 яйца.

В предварително сгорещена фурна се слагат да се пекат гнездата за 10 мин, след това се изваждат от фурната и във всяка дупка се поставя по един жълтък, който се поръсва с червен пипер.

Белтъците се изсипват в тавата с половин лъжичка масло и 1 с.л. вода.

Връща се във фурната и се пече до готовност - около 35 мин.

След като са готови и се извадят от фурната, по желание се поръсват с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар