Начин на приготвяне
Слагаме да заври вода за избраното количество талиатели. Преди да добавим във врящата вода талиателите слагаме 1 ч.л.олио. Отстраняваме ги като са полуготови и ги оставяме настрани.
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в дълбок тиган с маслото и малко олио, след това добавяме нарязаните на ситно жулиенчета бекон, пържим до златисто.
Последно добавяме заквасената сметана и овкусяваме със сол и пипер.
Връщаме в дълбокия съд и талиателите /като преди това не изхвърляхме бульона от талиателите /и добавяме 1 черпак, разбъркваме внимателно всичко до изпаряване на течноста!
Докато всичко е топло настъргваме пармезан по желание.
Талиателите с бекон и пармезан са готови.