Спагети с вино и морски дарове

07/07/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач54
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите с четка от полепналите по тях водорасли и песъчинки. Ако някои от мидите са счупени или ви се сторят съмнителни, най-добре ги изхвърлете.

След като сте почистили мидите, сложете ги в дълбок съд с вода, така че да ги покрива.

Разбъркайте ги, отцедете и изхвърлете водата. Повторете няколко пъти, докато изхвърлите бистра вода. Накрая отцедете добре мидите.

Сварете ги в подсолена вода.

Счуканият чесън се запържва и след 1-2 минути се залива с бялото вино. Щом закъкри, котлонът се намалява и се добавят мидите и рибата тон.

След 5 минути се добавят нарязаните на ситно домати и магданоз. Готви се още 5 минути. С получения сос се заливат предварително сварените спагети.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар