Фаршировани Тиквички
Punjene tikviceФаршированные кабачки

Фаршировани Тиквички

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k4k6
Фаршировани Тиквички
Снимка: Зорица
1 / 10
08/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Хапвайте топли или студени - ние гарантираме, че всякак са вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват хубаво под течаща вода и без да се белят се нарязват на две по дължина. С помощта на лъжица внимателно се издълбава сърцевината им, за да се получат лодки.

Лукът и скилидките чесън се обелват и нарязват на ситно. Морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Доматите се настъргват на едро ренде, като единия домат се оставя цял за накрая.

В тиган се налива олиото и се слага каймата. Пържи се при непрекъснато бъркане, докато стане на трохи. Към нея постепенно се добавя лукът, чушката, морковът и накрая - настърганите домати и чесънът.

След няколко минути, когато доматите заврят, се добавя и булгурът. Оставя се десетина минути да покъкри на котлона с похлупак, след което се подправя със сол, черен пипер, кимион, ронена чубрица и наситнен пресен босилек и се отстранява от огъня.

Тиквичките се нареждат в леко намаслена тавичка. С помощта на лъжица се пълнят със сместа. Останалия домат се нарязва на полумесеци и се нареждат върху пълнените тиквички. Отгоре се поръсват със малко сол и поливат със тънка струйка зехтин.

Тавичката с пълнените тиквички се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200°C и се пече на средна решетка до готовност - около 20 минути.

При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Пълнените тиквички могат да се сервират както горещи, така и студени - според предпочитанията ви. И в двата случая са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: