Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Яхния от млечно телешко и картофи

Яхния от млечно телешко и картофи

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Яхния от млечно телешко и картофи
Снимка: marcheva14
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Една яхния трябва не само да пълни стомаха, но и да сгрява душата, като тази"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г млечно
  • лук - 1 голяма глава стар
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 голямо парче от глава
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки (на зърна - микс)
  • зехтин - за готвене
  • картофи - около 300 - 350 г
  • домати - 1/2 кутия от консерва (плътни)
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Младото телешко се почиства, ако има малки жилки по него. Подсушава се. Поставя се в тенджера с подсолена вода около 2 ч. ч. и се слага на котлон да ври за около 30 мин. Отпенва се с решетъчна лъжица.

Сваля се от котлона и се прехвърля в дълбока тенджера със зехтин да се задуши за около 7-8 минути при периодично разбъркване. Бульонът се запазва за по-късно.

Добавят се двата вида наситнен лук, задушават се, прибавят се скилидката необелена чесън, морковите на кубчета, целината на кубчета и селърито наситнено.

Посолява се със сол и щипки от микс на черен пипер. Разбърква се периодично, докато остане само на мазнина от зехтина, след това се отстранява чесънът.

Картофите се почистват и нарязват на големи кубчета или на половини. Прибавят се, залива се с бульона, оставя се за около 4-5 минути, да ври и се наливат доматите.

Тенджерата се захлупва и се оставя на умерен котлон да къкри за около 40 мин. Преди поднасяне яхнията се поръсва с наситнен магданоз.

Яхнията от млечно телешко и картофи е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: