Жълт Ориз по Индийски
Žuti pirinač na indijski način
gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Жълт Ориз по Индийски

Жълт Ориз по Индийски

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6832k3
Жълт Ориз по Индийски
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
08/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"В Индия знаят всичко за това как се прави вкусен ориз, а сега вече и вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се оставя за половин час в студена вода.

След това зеленчуците се запържват в тиган и когато са омекнали се добавят куркумата и канелата. Сипва се и отцеденият ориз.

Налива се около 600 мл топла вода, добавя се дафиновият лист, зеленчуковият бульон и се посолява леко на вкус.

Когато ориза с водата заврят, котлона се намалява и той се оставя да къкри до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: