Уникален пастет от тиквички с извара

08/07/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру216484877416
"Уникално вкусен пастет от тиквички с извара - води до пристрастяване "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 053
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и ги нарязваме на кубчета. Измиват се тиквичките, нарязваме на кубчета с кората и варим в подсолена вода за 10-15 минути.

Сипват се в гевгир, отгоре се притискат с лъжица и оставяме добре да се отцеди водата. Най-добре за 1 нощ.

На другия ден смесваме в каната на блендер, чопър или с пасатор, тиквички и картофи.

Прибавя се майонеза, кисело мляко, нарязан копър, скилидки чесън и изварата. Налива се зехтин, сол, лимонов сок и всичко се пасира на гладка смес.

Аз пасирах с чопъра на два пъти, после смесваме всичко в купа, опитваме на вкус и сервираме охладено. Уникално вкусен пастет, хапнахме с баница - вкусотия!

Втората част от тиквички пасирах с два-три слайса шунка - леко пушеният вкус допълва идеално пастета, така че може да импровизирате с вкуса!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Супер!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв