Начин на приготвяне
Измийте карфиола под течаща вода, накъсан на розички, и го поставете в тавичка, намазнена със зехтин. Отгоре му ръснете още малко зехтин и сол и го изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна. Може и да го сварите, но така би се разводнил допълнително.
Щом поизстине карфиолът, го поставете в удобна купа заедно с всички останали продукти за блата. Брашно първоначално сложете около 7 с.л. и пасирайте всичко. Постепенно си добавяйте по малко брашно, докато получите гъста кашичка.
Разпределете сместта на тънък пласт в тавичка върху хартия за печене, придавайки желаната от вас форма - кръгла или правоъгълна. Изпечете блата в загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Още докато е горещ, намажете с маскарпонето, то ще се разтапя като масло, ще попие в блата и ще го направи мек у сочен.
Отгоре намажете доматения сос, поръсете с риган и подредете моцарелата, нарязана на кръгчета.
Върнете във фурната, докато се разтопи сиренето, и извадете.
Оставете пицата няколко минутки и тогава я доовкусете и украсете с пресните листенца босилек (ако ги сложим, докато е много гореща, ще потъмнеят веднага и няма да има красив вид нашата пица).
Свежо, здравословно и вкусно!
Добър апетит!