Пълнени чушки на скара

09/07/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122924743
"Най-доброто балканско мезе на скара за студена бира - Наздраве "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 047
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • зелени чушки - 8 бр. по - едри
  • кайма - 600 г смес
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 1 едра скилидка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • бекон - 150 г слайс
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и без да се махат дръжките, се отрязва в горната част капаче, за да се получи нещо като кану.

Капачетата от чушките се нарязват на ситно, лукът и чесънът се настъргват на ренде. Смесват се в купа заедно с каймата, наситнения магданоз, сол, черен пипер и кимион на вкус.

Размесва се хубаво каймата и към нея се добавя 50 г нарязан на ситно бекон.
Още веднъж каймата се разбърква и всяка чушка се пълни с нея. Върху отвора на чушката се слага по един слайс бекон.

Всяка чушка се увива хубаво в лист алуминиево фолио и се пече върху предварително добре загрята скара и от двете страни - по около 5 минути на страна.

Чушките са много вкусни както горещи, така и поднесени студени. Когато са предварително охладени, могат да се нарежат като мини местно руло и да се поднесат като мезе.

И да не забравите да изстудите бирата!

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар