gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от червени чушки

Конфитюр от червени чушки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k7k1
Конфитюр от червени чушки
Снимка: marcheva14
1 / 5
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Уникален конфитюр, който ще ви грабне още с първата хапка"

Необходими Продукти

  • плътни чушки - 500 г червени /4 големи/
  • кафява захар - 250 г
  • винен оцет - 120 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • розмарин - 5 - 7 см клонче
  • люти чушки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семките, отстранява се и вътрешната им ципа.

Нарязват се на ивици около 1 см, а след това на кубчета.

Поставят се в дълбока тенджера и се прибавя захарта, солта, оцета, дафиновият лист и розмарин.

Поставя се на по-силен котлон и след като заври, температурата се намалява и се оставя да къкри за около 30 мин. Разбърква се периодично.

Сваля се от котлона и се отстранява дафиновият лист и розмаринът. Прибавя се черният пипер. Разбърква се.

Насипва се в сухи бурканчета, които се обръщат да вакуумират.

При този прекрасен ароматен конфитюр чушките стават дъвчащи, карамелизирали са се. Поднася се добавка към меса, сирена и патешки дроб.

Източник: ЛАБРЕКС

По желание може да се добави 1 по-силно люта чушка, както прибавих аз, 1 цяла червена чили чушка и се получи прекрасен сладко-лютиво-пикантен вкус.

Конфитюрът от червени чушки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: