Маслена пита

10/07/2018
"Затваряме очи и почти усещаме онзи неповторим аромат на извадена от фурната пита "
Приготвяне100 мин.
Готвене60 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко заедно със захарта, слагате и маята и 1 чаена лъжица брашно. Оставате сместа да втаса. През това време си пресявате брашното.

Разбивате яйцата, киселото мляко и солта. Правите си кладенче в брашното и сипвате яйчената смес и втасалата мая. Започвате да месите. Когато тестото спре да лепне, го оставяте за около половин час да втаса, като го покривате с фолио и кърпа.

Когато е готово, го разделяте на три топки. Разточвате всяка поотделно, като всеки лист намазвате обилно с разтопеното масло.

Нареждате трите кори една върху друга, навивате ги на руло и след това режете пънчета, широки около 4-5 сантиметра.

Нареждате ги в тава с хартия, която също може леко да намазните.

Мажете питката с разбит жълтък. Печете на предварително загрята фурна на 160 градуса за 1 час.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар