Агнешки Гювеч с Картофи и Гъби

11/07/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60975620734
"Отваряте капака на гювеча, а отвътре се разнася божествена миризма - така обичаме да готвим ние "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, олиото, мащерката, червения и черния пипер се приготвя марината с кремообразна структура.

Агнешкото месо се нарязва на порции, посолява се и се овалва в маринатата. Оставя се да престои така в хладилника за поне шест часа.

Месото се слага се в дъното на глинен гювеч и се слага да се пече на 220 градуса във фурната.

През това време лукът, морковите и гъбите се почистват на нарязват на едро.

Картофите се обелват и също се нарязват на едро.

След около час печене на месото се прибавят нарязаните зеленчуци, малко сол, олио, около 100 милилитра вода, сух джоджен и розмарин.

Гювечът се връща отново във фурната и се готви още час на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар