Пълнена дива патица

12/07/2018
"Патиците, които не отлетят, се превръщат в истински кулинарни шедьоври, като тази Пълнена дива патица"
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 694
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете патицата за около час в студена вода.

Задушете лука, нарязан на ситно, в мазнина. Добавете нарязаните воденичка, дробчета, сърце. Разбъркайте. Прибавете измития ориз. Гответе до прозрачност на ориза. Налейте топла вода около 1 ч.ч.

След като оризът набъбне, овкусете със сол и черен пипер. Свалете плънката от огъня.

Напълнете патицата.

Нарежете зелето на ситно. Сложете го на дъното на подходяща дълбока тава за печене. Сложете патицата и я намажете обилно с масло.

Налейте топла вода, докато покриете зелето. Покрийте тавата плътно с алуминиева фолио.

Сложете тавата в загрята фурна. Печете около час и половина.

По средата на печенето проверете патицата и ако е необходимо, долейте още вода. Полейте я със соса.

Преди готовност допечете до златиста коричка, като отстраните фолиото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар