Пълнена дива патица

12/07/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 123
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр. + дробчета, воденичка и сърце
  • ориз - 150 г
  • кисело зеле - 1 бр..
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете патицата за около час в студена вода.

Задушете лука, нарязан на ситно, в мазнина. Добавете нарязаните воденичка, дробчета, сърце. Разбъркайте. Прибавете измития ориз. Гответе до прозрачност на ориза. Налейте топла вода около 1 ч.ч.

След като оризът набъбне, овкусете със сол и черен пипер. Свалете плънката от огъня.

Напълнете патицата.

Нарежете зелето на ситно. Сложете го на дъното на подходяща дълбока тава за печене. Сложете патицата и я намажете обилно с масло.

Налейте топла вода, докато покриете зелето. Покрийте тавата плътно с алуминиева фолио.

Сложете тавата в загрята фурна. Печете около час и половина.

По средата на печенето проверете патицата и ако е необходимо, долейте още вода. Полейте я със соса.

Преди готовност допечете до златиста коричка, като отстраните фолиото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар