Лазаня с палачинки и кайма

12/07/2018
Адриан Александров
отАдриан АлександровПомощник Готвач865185
"Лазанята не е просто италиански специалитет, тя е състояние на духа "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За палачинките
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • царевично нишесте - 6 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • За плънката
  • телешка кайма - 400 г
  • доматено пюре - 100 мл
  • черен пипер - млян - 1 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л. пресен, накълцан
  • олио - 1/2 ч.л.
  • моцарела - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме палачинките:
В купа разбиваме хубаво яйцата. Добавяме солта, млякото, захарта, нишестето и содата и отново разбиваме. От сместа в намаслен с олио тиган изпържваме средно тънки палачинки.

За плънката запържваме каймата за 10 минути в тенджера с олиото, добавяме доматеното пюре, солта, черния пипер и босилека и готвим до сгъстяваме.

На дъното на кръгла тавичка с диаметъра на палачинките поставяме една палачинка. Отгоре сипваме плънка и настъргваме моцарела.

Така редуваме до изчерпване на продуктите, като завършваме с палачинка, а върху нея настъргваме само моцарела.

Запичаме за 10 минути в силно загрята фурна.

Сервираме веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар