gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Руски Мини Блини

Руски Мини Блини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Руски Мини Блини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11ВИДЕО
12/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Колкото и мини блини да направите, няма да стигнат - уверяваме ви от опит"

Необходими Продукти

  • брашно - 60 г бяло
  • брашно от елда - 100 г
  • мая - 20 г жива
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • олио - или масло за намазняване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта във леко затопленото прясно мляко. Изчакайте две минутки и добавете яйцето, предварително разбито, двата вида брашно и накрая солта. Хубаво разбийте сместа и не се смущавайте, че е рядка, така трябва да бъде.

Оставете за около 1 час да удвои обема си.

Загрейте тиган, намаслен с малко олио или краве масло. Огънят трябва да е умерен.

С малко черпаче или лъжица слагайте от пухкавата смес в центъра на тигана, тя ще се разлее колкото трябва, за да придобие форма на блина.

Печете до златисто и обърнете и от другата страна за кратко, докато добие загар.

След всяка следваща блина намазнявайте тигана отново, защото тя ще поема мазнинката.

Изваждайте и подреждайте блините една върху друга, за да се поддържат топли.

Поднесете блините със солен или сладък пълнеж.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: