Пълнен лаврак с домати

19/02/2013
Polina Mateva
отPolina MatevaНовак9
"Не пропускайте да опитате лаврак, но по тази рецепта. Страхотна вкусотия "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 641
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От половината зехтин се прави кашичка с черния пипер и солта, с която се натрива подсушения лаврак.

Рибата се поставя в голям лист фолио, постлан в правоъгълна тава. Доматът се нарязва на ситно и се разбърква с босилека и ригана.

Напъхва се в лаврака с ръка, както и розмарина и стръка копър. Накрая се нарязва лимонът на резени, по един резен се слага в лаврака, останалите се подреждат отгоре.

Морковите се режат на ленти и се подреждат около лаврака. Полива се с останалия зехтин и се завива във фолиото.

Пълненият лаврак с домати се пече 25 минути на загрята фурна, а накрая се отвива и се допича за кратко до златисто.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар