Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Меки като памук питки

Меки като памук питки

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Меки като памук питки
Снимка: Evgenia
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
95 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
125 мин.
Порции
8
"Всички ще искат рецептата за тези меки като памук питки, щом веднъж ги опитат"

Необходими Продукти

  • прясна мая - 10 г
  • брашно - около 250 - 300 г
  • вода - за замесване, топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • Още
  • яйца - 1 бр., за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кана се слага маята и малко вода, разбърква се. В купа се слагат брашното, захарта, солта, олиото, прави се кладенче и се сипва маята. Замесва се меко и нелепнещо тесто.

Слага се в намазнена купа и се покрива със стреч фолио. Оставя се на топло да втаса около 1 час.

После втасалото тесто се прави на фитил и се дели на 8 части, окръгля се и се нареждат в намазнена тава, намазват се с олио.

Питките втасват около 30-40 минути, намазват се с разбито яйце. Пекат се в загрята на 180 градуса до златисто около 25-30 минути.

После се покриват, за да са меки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: