Арменско реване

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6832k3
Арменско реване
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
12/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Опитайте това уникално реване и ще разберете, че всичко, което се говори за арменските сладкиши, е истина"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта и ванилената захар, се разбиват с миксер до побеляване - до гъст крем.

След това се прибавя грисът, след него брашното и бакпулверът.

Сместа се разпределя в продълговата тава, намазана с олио и поръсена

с брашно.

Тавата се разклаща леко и се поставя в загрята на 180°C фурна.

Блатът се пече около 35-40 минути, като фурната не се отваря в първите

20 минути.

Когато блатът е изпечен и леко позастинал, се залива с прясното мляко.

Ако използвате пастьоризирано мляко, не е нужно то да е сварено предварително.

След като изстине реването, се поставя в хладилник за няколко часа и се

сервира.

Може да си го украсите по желание и на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: