Пилешки рулaдини с топено сирене и гъби

13/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
"Не търсете дълго подходяща гарнитура, защото тези руладини са най-вкусни топли и поднесени с много любов "
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 776
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се разрязва и изтънява, така че да може да се навие на руло или на парчета за повече рулца.

Слага се в купа, прибавят се всички съставки за марината и се разбърква добре. Оставя се в хладилника за 2-3 часа.

За плънката гъбите се почистват и нарязват на ситно, задушават се до омекване в маслото и щипка сол, махат се от котлона.

Върху всяко парче пилешко се слага по малко от гъбите, кисела краставичка разрязана на тънки пръчици и топено сирене.

Навива се и се прикрепя с клечки за зъби. Така се прави със всичкото месо.

После се запечатва от всички страни за около 1 минута, да побелее.

Прехвърля се в тава, полива се с олио и вода или от марината.

Пече се на 200-220 градуса около 20 минути, върху всяка руладина се слага резен кашкавал и се запича до златисто още 5 минути.

После се поръсва със прясно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар