Начин на приготвяне
Пилешкото филе се разрязва и изтънява, така че да може да се навие на руло или на парчета за повече рулца.
Слага се в купа, прибавят се всички съставки за марината и се разбърква добре. Оставя се в хладилника за 2-3 часа.
За плънката гъбите се почистват и нарязват на ситно, задушават се до омекване в маслото и щипка сол, махат се от котлона.
Върху всяко парче пилешко се слага по малко от гъбите, кисела краставичка разрязана на тънки пръчици и топено сирене.
Навива се и се прикрепя с клечки за зъби. Така се прави с всичкото месо.
После се запечатва от всички страни за около 1 минута, да побелее.
Прехвърля се в тава, полива се с олио и вода или от марината.
Пече се на 200-220 градуса около 20 минути, върху всяка руладина се слага резен кашкавал и се запича до златисто още 5 минути.
После се поръсва със прясно нарязан магданоз.
Пилешките руладини с топено сирене и гъби са готови!