Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с топено сирене и гъби

Пилешки руладини с топено сирене и гъби

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пилешки руладини с топено сирене и гъби
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не търсете дълго подходяща гарнитура, защото тези руладини са най-вкусни топли и поднесени с много любов"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - около 500 - 600 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • вода - около 50 мл или от маринатата
  • Марината
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр., само сока
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л., разтопен
  • Плънка
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • топено сирене - 4 - 5 бр. триъгълничета
  • Още
  • кашкавал - 100 г за отгоре
  • магданоз - за поръсване, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се разрязва и изтънява, така че да може да се навие на руло или на парчета за повече рулца.

Слага се в купа, прибавят се всички съставки за марината и се разбърква добре. Оставя се в хладилника за 2-3 часа.

За плънката гъбите се почистват и нарязват на ситно, задушават се до омекване в маслото и щипка сол, махат се от котлона.

Върху всяко парче пилешко се слага по малко от гъбите, кисела краставичка разрязана на тънки пръчици и топено сирене.

Навива се и се прикрепя с клечки за зъби. Така се прави с всичкото месо.

После се запечатва от всички страни за около 1 минута, да побелее.

Прехвърля се в тава, полива се с олио и вода или от марината.

Пече се на 200-220 градуса около 20 минути, върху всяка руладина се слага резен кашкавал и се запича до златисто още 5 минути.

После се поръсва със прясно нарязан магданоз.

Пилешките руладини с топено сирене и гъби са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: