Пухкав Трислоен Тутманик

14/07/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф872498168
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо971
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесете меко тесто, като пресеете брашното и затоплите леко прясното мляко.

Разделете го на три равни части, разточете първата част на правоъгълна кора, намажете с част от разтопеното масло, поръсете с част от сиренето и шарена сол.

Разточете втората част от тестото на кора и я поставете върху първата, отново намажете с масло и поръсете със сирене и шарената сол. Разточете третата част на кора, поставете я върху втората.

Разточете трите кори заедно на по-голяма и правоъгълна кора с дебелина 1 см, намажете отгоре с масло, поръсете със сирене и шарена сол.

Навийте корите на руло откъм широката част, навийте на охлюв, като преди това сте усукали леко рулото.

Поставете го в предварително намазана с масло тава и намажете тутманика (охлюв) с останалото масло.

Оставете така за около 1 час да удвои обема си.

Намажете тутманика с разбития жълтък, кисело мляко и олио, поръсете с малко шарена сол и поставете тавата в студена фурна.

Включете фурната на 170 градуса и печете до готовност за около 40 минути, като внимавате да не прегори отгоре (поставете фолио).подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар