Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки с три вида сирена

Соленки с три вида сирена

Соленки с три вида сирена2 / 2
15/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
"Не жалете кашкавала, колкото повече, толкова по-сочни соленки ще приготвите"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • масло - 175 г
  • сирене - 1ч.ч. натрошено (краве)
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • кашкавал - 50 г ситно настърган
  • гауда - 50 г ситно настъргана
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото (нарязано на кубчета), сиренето (краве), киселото мляко, Гаудата, содата бикарбонат и един жълтък и солта се замесва тесто. Разточва се кора с дебелина 5 мм. Разделя се на две.

Едната част се намазва с останалия белтък, добре разбит, и се посипва с част от кашкавала и леко се притиска с длан отгоре, без да се деформира кората.

От така приготвената кора се изрязват с чаша лунички.

От втората част се изрязват малки триъгълници и върху тях се поставя смес от цялото яйце, разбито с останалия кашкавал (настърган). Ъгълът се обръща и се покрива по-широката част и се намазва с разбития белтък.

Соленките се пекат при умерена температура (170-180°C) за 10-15 мин. Стават бързо и трябва да се внимава с тях, щом са порозовяли, трябва да ги извадите от фурната.

Тавата се намазва с масло. Сервират се топли или студени.

П.П. Когато ги правя, винаги настъргвам малко повече кашкавал, стават по-богати и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: