Френски багети

17/07/2018
"Чували сте за френските багети - няма да намерите по-вкусни от тях "
Приготвяне2 мин.
Готвене30 мин.
Общо32 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 750 г
  • суха мая - 1 п
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разтваря в 50 мл топла вода. Оставя се на страни да шупне, като се добавя щипка брашно.

Брашното и солта се смесват и се пресяват през сито. Добавя се захарта и зехтинът.

Оформя се кладенче. Изсипва се маята и се добавя водата. Омесва се меко тесто. Оставя се да престои два часа.

Оформят се багетите и се пекат на умерена фурна за около половин час.

В случай че фурната е без вентилатор, се поставят малки купички с вода около съда, в който се пекат багетите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Krassi11
Krassi11
17.07.2018 14:44
Исках да дам 2 звезди,а излезнаха 5 ,някакво объркване стана.Рецептата не е за 5,поне вида на багетите.
0
0
Krassi11
Krassi11
17.07.2018 14:42
Не ви са се получили багетите....От снимката се виждат глетави топки тесто,но не и френски багети.
0
0