Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Класически френски багети

Класически френски багети

17/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
32 мин.
Порции
3
"Чували сте за френските багети - няма да намерите по-вкусни от тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • суха мая - 3 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 350 мл
  • сусамени семена - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разтваря в 50 мл топла вода. Оставя се на страни да шупне, като се добавя щипка брашно.

Брашното и солта се смесват и се пресяват през сито. Добавя се захарта и зехтинът.

Оформя се кладенче. Изсипва се маята и се добавя водата. Омесва се меко тесто. Оставя се да престои два часа.

Оформят се багетите, поръсват се със сусамени семена и се пекат на умерена фурна за около половин час.

В случай че фурната е без вентилатор, се поставят малки купички с вода около съда, в който се пекат багетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Исках да дам 2 звезди,а излезнаха 5 ,някакво объркване стана.Рецептата не е за 5,поне вида на багетите.
17.07.2018 14:44
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Не ви са се получили багетите....От снимката се виждат глетави топки тесто,но не и френски багети.
17.07.2018 14:42