Вкусни солени фунийки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689621
Вкусни солени фунийки3 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Фунийки не отказваме, а солени - обожаваме"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 1/2 пакетче (5 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл
  • брашно - 320 г
  • сол - 1/2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • майонеза - 1/2 опаковка (около 70 г)
  • сирене - 150 г
  • мариновани балучки - 4 бр. + 6 с.л. марината от буркана
  • фъстъци - 10 бр. пържени
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
  • масло - за намазване
  • кашкавал - 50 г (настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята заедно със захарта в хладката вода и я оставяме да шупне. В купа пресяваме брашното и към него прибавяме солта, омекналото масло и маята. Замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса за около час.

През това време приготвяме плънката за нашите солени фунийки.

В подходящ съд прехвърляме яйцата, сиренето, майонезата, маринованите балучки, маринатата и фъстъците. Пасираме до получаване на хомогенна смес.

След като тестото ни втаса го разточваме на правоъгълна кора с дебелина 3 мм. и я разрязваме на 12 ленти.

Всяка лента навиваме върху форма за фунийки и поставяме в предварително намаслена тава.

Подредените фунийки намазваме с жълтък, поръсваме със сусам и пъхаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем 15-20 мин.

Готовите фунийки освобождаваме от формичките и с помощта на шприц пълним с плънката. Затваряме ги с малко кашкавал.

Фунийките са вкусни топли и студени.

Вкусните солени фунийки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: