Пухкав прасковен кекс

19/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7664873080
"Ако от кухнята се носи неустоим аромат на праскови, значи някой преди вас е открил тази рецепта за прасковен кекс "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 405
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете прасковата на парченца, без да я белите и я пасирайте на пюре (от нея, ако желаете заделете парченца за украса). Може да я смелите в блендер заедно с лимоновата кора.

2. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добявяйте към тях последователно олиото, прасковеното пюре, киселото мляко, солта и пресятото с бакпулвера брашно.

Брашното разбъркайте не с миксер, а с дървена лъжица до усвояването му. Ако не сте смелили в блендер лимоновата кора си я настържете към сместа с фино ренде.

3. Консистенцията на кексовата смес ще зависи от големината и сочността на прасковата, която сте използвали, както и от големината на яйцата, затова ако ви се види рядка си добавете още малко брашно. Не прекалявайте обаче, трябва да остане по-скоро течна и пухкава смес, отколкото гъста.

4. Сипете в намаслена и набрашнена форма за кекс и изпечете в загрята на 180 градуса за 35-40 минути или до суха клечка.

5. Щом извадите от фурната оставете кекса във формата 10 минути преди да го извадите.

Доохладете върху решетка и сервирайте.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар