Най-бързата и икономична кремсупа от тиквички

20/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8464923180
"Варите за кратко, за да запазите максимално витамините в зеленчуците и хапвате с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене18 мин.
Общо28 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 055
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • тиквички - 750 г
  • лук - 1/2 глава (50 г)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 25 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • вода - 500 мл
  • заквасена сметана - 50 г (или крема сирене тип Филаделфия)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна и ги задушете за много кратко на слаб огън в маслото.

Добавете тиквичките без да ги белите, нарязани на кубчета. Налейте водата с разтворено в нея кубче зеленчуков бульон (може и лъжица Вегета) и варете (задушавайте) под плътно затворен капак на умерен огън 16 минути.

Отдръпнете от огъня, добавете сметаната или крема сиренето, черния пипер и сол на вкус и пасирайте до фина консистенция.

Аз съм използвала тиквички със тъмно зелена кора, от която супата придобива приятен зеленикав цвят.

Поради това, че времето за варене е оптимално тази кремсупа е много полезна, тъй като зеленчуците запазват всичките си полезни съставки и витамини, от по-продължително варене по-голямата част от тях биха се загубили.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Моника Иванова
Чудна рецепта
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря :) Много лесна и полезна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв