Пухкав бъркан тутманик

22/07/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33173401
"Любимата закуска, която се приготвя само за половин час "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 862
  • Преглеждания за месеца823
  • Преглеждания за седмицата352
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 600 - 700 г
  • суха мая - 7 г
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • вода - 200 мл топла
  • яйца - 3 бр. /1 жълтък се отделя за намазване /
  • захар - 1 ч. л.
  • сол - 1 с. л.
  • масло - 1/2 пакетче от 125 г
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със захарта в топлите прясно мляко и вода и се оставя за кратко да се активира.

Прибавят се яйцата, солта и брашното и се забърква рядко тесто /гъста каша/, което се покрива и оставя на топло да удвои обема си.

Втасалото тесто се прехвърля в тава върху намаслена хартия за печене и се покрива равномерно с натрошено сирене и маслото на малки парчета.

Намазва се внимателно с разбит с малко олио жълтък.

Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар