Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 3
23/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
"Усещате ли аромата на вкусна плънка и любимите чушки, искате ли и във вашата кухня да ухае така?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в малко олио за 5 мин.

Към тях се добавят нарязаните на кубчета гъби, тиквичка и настърганите моркови. Овкусяват се със сол и черен пипер. След 15-20 минути се добавя ориз и се разбърква добре.

Като стане прозрачен се добавят 2 ч.ч. вода и плънката се оставя на среден огън докато поизври водата. Накрая се добавят ситно нарязаните копър и магданоз. Обърква се добре и се дръпва от огъня.

Чушките се измиват и се срязват така, че да се получи калпаче. Пълнят се хубаво с плънката и се нареждат изправени в намазнена тавичка.

Сипва се вода до половината и пълнените чушки се пекат на 180°С за около 1час.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: