Печено половин пиле с лятна салата
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено половин пиле с лятна салата

Печено половин пиле с лятна салата

Печено половин пиле с лятна салата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
23/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
"Половинка или цяло, оставаме на вас за решите, ние само даваме рецепта за вкусно печено пиле"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с олио сипваме подправките и разбъркваме с вилица. С четка се намазва пилето от всички страни.

В правоъгълна тава на дъното сипваме 2 ч. ч. едра морска сол, като се заравнява като блат, отгоре се поставя маринованото пиле и печем в загрята фурна на 170 градуса за 1 час до готовност.

Изважда се от тавата и залепналата сол отдолу се почиства, поставя се пилето в чиния.

Приготвя се гарнитура, като първо се сварява зелен фасул, отцежда се и сипваме в чиния. Добавят се листенца тученица, нарязан копър с листа босилек и скилидки чесън.

Овкусява се с подправките на вкус и сервираме печеното пиле с чудесната гарнитура и чаша студено пиво!

Вкусотия!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: