gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Неустоима цаца във фурна по варненски

Неустоима цаца във фурна по варненски

Неустоима цаца във фурна по варненски
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
25/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Без пържене, без задимяване - перфектната цаца за бира на фурна по Варненски"

Необходими Продукти

  • цаца - 1 кг риба
  • сол
  • брашно - 200 г за овалване
  • червен пипер - 50 г
  • зехтин - за намазване на тавата
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и главите. Измийте я и я подсушете. Посолете.

Смесете брашното с червения пипер в купа.

Загрейте тавата /дъното ѝ трябва да бъде абсолютно сухо/, поръсете със зехтин.

Оваляйте всяка рибка в сухата смес и я подредете в тавата, без да я застъпвате.

Изпечете в загрята фурна на 200°C до приятен златист загар.

Поднесете с картофки, лимон и студена бира.

Уникална е, изключително лесна и здравословна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
"Лесна рецепта"?! За 1 кг цаца, като всака рибчица се почиства от вътрешностите и главата? Странна представа за "лесно" :)
26.02.2023 19:21
1
Анонимен
Анонимен
Във Варна подправките, които се използват са дафинов лист, чер пипер и бахар
25.02.2023 17:23
Анонимен
Анонимен
Ако се направи по описанието, един ред в тавичката не стига и за една бира Наздраве.
04.12.2022 19:22
1
Накова
Накова
Първо, рибата се казва Трицона, а не цаца.
И във Варна тази рецепта с червен пипер не е популярна.
Но пък може и да е вкусна, по скоро ми прилича на Бургаска, и там на трицоната казват цаца. Зет ми е бургазлииче, и нали съм тъща, живеем в луда къща :-)
06.06.2019 23:39
15
6
Потребител#219148
Потребител#219148
4 patia ia pravia, no v Buenos Aires ne moga da na meria priasna lesna i vkusna
03.09.2018 01:21
2
1
Покажи всички подкоментари
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
29.07.2018 23:23
5
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да добавя - цацата е прясна, а не замразена. Това е важно!
25.07.2018 16:28
9