Шарен кекс Зебра

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
3713k8532k2
Шарен кекс Зебра
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"И досущ като на истинска зебра всеки кекс е с уникална шарка и толкова вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се слага в киселото мляко да шупне.

Слагат се в купа и всички останали продукти (без какаото) се добавят и се разбъркват до хомогенна смес.

Сместа се разделя на 2 равни части и в едната се добавя какаото, като се разбърква до придобиване на кафяв цвят.

Подготвя се тавичка, намазнена и набрашнена.

Започва да се слага от сместа в средата на тавичката по три лъжици се редуват - 3 л. жълта, 3 л. кафява, и така, докато свърши сместа.

Кексът се пече в предварително загрята на 180°С фурна.

Шареният кекс Зебра е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: