Пълнен постен лук

25/07/2018
Мими А.
отМими А.Иноватор41614269
"Постно, вкусно и много атрактивно ястие, което се приготвя за има-няма половин час "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го измиваме. Правим по един вертикален разрез на всяка глава и изваждаме всички слоеве, като оставяме един цял външен слой.

Вътрешността на лука накълцваме много ситно, заедно с чушката и моркова. За тази цел е най-добре да използваме чопър.

Към накълцаните зеленчуци добавяме солта, черния пипер, червения пипер, олиото и галетата. Разбъркваме много хубаво.

С тази смес внимателно пълним отделените външни части на главите лук.

Притискаме хубаво и ги подреждаме в малка тавичка плътно една до друга.

Заливаме с бульона и покриваме с алуминиево фолио.

Печем на 160 градуса 20-30 минути,подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар