Празена супа с кайма и топено сирене

27/07/2018
Виктория
отВикторияПомощник Готвач134575
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праз - 2 стръка големи
  • кайма - 250 г
  • топено сирене - 200 г /кутия/
  • зеленчукова подправка - за супа /по желание/
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства, измива и нарязва на кръгчета.

В тенджерка се загрява олиото. Празът заедно с каймата се запържват в олиото.

След като празът омекне и каймата си промени цвета, се добавя 1 литър вода, зеленчуковата подправка за супа и се оставя да заври.

След като супата заври, се добавя и топеното сирене. Разбърква се внимателно, докато топеното сирене се разтопи и хомогенизира, като не трябва да се готви дълго след това.

Подправя се на вкус. Може да се направи и застройка по желание.

Сервирайте супичката топла!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар