Скариди Ахийо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k10k1
Скариди Ахийо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
"Лесно и бързо - скариди Ахийо са идеалното ястие за вечеря, особено ако времето ви притиска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите Ахийо или Gambas al ajillo са една от най-типичните испански Тапас и може би най-простичката и лесна за приготвяне.

За да я направите съвсем автентична, използвайте глинен съд с ниски стени, тип глинена тавичка. Ако нямате такава, си ги пригответе на тиган.

Хубаво е скаридите да са пресни, но става и със замразени и отмразени, стига да да са качествени.

Загрейте зехтина на тих до умерен огън и пуснете в него сухото люто чушле - цяло.

Нарежете чесъна на тънки филийки и запържете за кратко, колкото да пусне аромат.

Сложете скаридите, малко сол и разбъркайте. Гответе ги около 2-3 минутки, зависи от големината им.

Поръсете с магданоза и сервирайте веднага.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: