Пиле с Ориз по Мексикански

29/07/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4368912355
"Леко пикантно, много вкусно и ужасно апетитно пиле с ориз по мексикански, което ви препоръчваме от сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 500 г
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • царевица - 100 г сладка от консерва
  • бульон - 600 мл пилешки
  • ориз - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • сол - на вкус
  • кашкавал - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука и чушките на кубчета. Нарежете пилешкото месо на малки хапки.

В голям и дълбок тиган на котлона загрейте олиото. Добавете месото и запържете, докато промени цвета си за около 10 мин, като разбърквате периодично.

Добавете лука и чушките и пържете още около 5 мин. Добавете чилито, черния пипер, царевицата и ориза. Гответе около 5 мин, като разбърквате и прибавете бульона.

Разбъркайте хубаво, намалете температурата на котлона и похлупете с капак. Оставете ястието да се готви около 25-30 мин, докато ориза се сготви.

Преди сервиране поръсете ястието с настърган кашкавал и го оставете за 2-3 мин да се разтопи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар