Кюфтета с грах и картофи на фурна

Мария СимоваМария СимоваГуру10255698612
28/07/2018
"Класика от Българската кухня - вкусни кюфтета с грах и картофи на фурна, подходящи дори за диабетици "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 386
  • Преглеждания за месеца5295
  • Преглеждания за седмицата1203
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1/2 глава
  • хляб - 3 филии
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - за овалване
  • зеленчук
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 ½ глави
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 900 г млечен от консерва
  • картофи - 6 бр.
  • домати - 2 бр. пресни
  • чушки - 1 бр. зелена
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със зеленчука - в тава нагрейте олиото и добавете нарязания на ивици лук, запържете за кратко. Добавете последователно нарязаните на шайби моркови, обелените и нарязани на едро картофи, запържете за кратко и добавете червения пипер, разбъркайте.

Веднага налейте предварително смлените в блендер домати и чушка, налейте 2 ч.ч. гореща вода, посолете и поръсете с черен пипер и поставете дафиновия лист, оставете да заври ястието на бавен огън.

Омесете каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, яйцето, накиснатия предварително в студена вода и изстискан хляб, настърганити скилидки чесън и черен пипер.

Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги поставете към заврелия зеленчук, покрийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Готвите ястието за 40 минути, като през последните 10 минути премахвате фолиото за загар на кюфтетата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Пламена Тодорова
Супер ястие за семейната вечеря!
1
0
Valya Nedelcheva
Valya Nedelcheva
05.08.2018 14:24
Кога се добавя грах?
12
2