Начин на приготвяне
Тиквичката се измива добре и без да се бели, се реже на много тънки кръгчета, полупрозрачни.
Поставя се в купичка и се обърква със зехтина, лимоновия сок и черния пипер (сол все още не слагаме, за да не омеква).
Кръгчетата се подреждат на един пласт в голямо плато и отгоре се нарязва чесънът на тънки филийки и пармезанът на люспи.
Поръсва се с кедровите ядки и сухите подправки. Посолява се непосредствено преди сервиране.
Това карпачо е изключително свежо и много леко.
Аз бях изненадана от вкуса и фината му елегантност.
Опитайте и поднесете и на най-претенциозните си гости, за да ги впечатлите.
Добър апетит и успех!
* Ръчно трудно бихте нарязали тиквичките на толкова фини кръгчета, затова добре е да се снабдите със специален уред/резачка за това.
Карпачото от тиквички е готово.
Коментари