Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо от тиквички

Карпачо от тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Карпачо от тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
10 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"И най-претенциозните гости ще се впечатлят от това изискано предястие"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1/2 малка(млада, да няма семки)
  • пармезан - около 30 г
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 4 - 5 с.л. прясно изцеден
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • подправки - сушен магданоз, риган, босилек, див лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива добре и без да се бели, се реже на много тънки кръгчета, полупрозрачни.

Поставя се в купичка и се обърква със зехтина, лимоновия сок и черния пипер (сол все още не слагаме, за да не омеква).

Кръгчетата се подреждат на един пласт в голямо плато и отгоре се нарязва чесънът на тънки филийки и пармезанът на люспи.

Поръсва се с кедровите ядки и сухите подправки. Посолява се непосредствено преди сервиране.

Това карпачо е изключително свежо и много леко.

Аз бях изненадана от вкуса и фината му елегантност.

Опитайте и поднесете и на най-претенциозните си гости, за да ги впечатлите.

Добър апетит и успех!

* Ръчно трудно бихте нарязали тиквичките на толкова фини кръгчета, затова добре е да се снабдите със специален уред/резачка за това.

Карпачото от тиквички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
После
05.08.2021 19:48