Хляб от Лимец с Кисело Мляко
Hleb od spelte sa kiselim mlekom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб от Лимец с Кисело Мляко

Хляб от Лимец с Кисело Мляко

Хляб от Лимец с Кисело Мляко
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Здраве от природата и на вашата трапеза - вкусен и здравословен хляб от лимец"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително лимеца в хладка вода. Разтворете маята с малко хладка вода.

Направете кладенче от брашното, като предварително сте го пресели. Изсипете маята, добавете солта, захарта, зехтина и киселото мляко.

Разбъркайте с лъжица и добавете лимеца, заедно с водата. Ако е необходимо, добавете още вода, до замесването на меко тесто.

Оставете тестото да си почине и да втаса. Оформете хляба и ги сложете в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете на 180 до 200 градуса до готовност.

Хлябът от Лимец с Кисело Мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: