Солени палачинки с тиквички и кайма

01/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач145591
"Не казваме, че с конфитюр са зле, казваме, че с кайма и сос от сирене са невероятно вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето, 250 мл от прясното мляко и брашното. Добавя се 1 ч.л. сол. Тиганът се намазва с малко олио и се нагрява.

Сипва се 1 черпак от сместа и се разнася добре по цялото дъно на тигана. Когато палачинката е готова се обръща от другата страна. След като придобие златист цвят - палачинката е готова.

Маже се с масълце още топла. Тиганът се маже отново с малко олио и се сипва следващата палачинка. Така докато свърши сместа. Стават около 6 палачинки.

Тиквичката и морковът се обелват, измиват и нарязват на малки кубченца. Лукът се изчиства и нарязва на ситно. След като палачинките са готови в същия тиган се слага още малко мазнина и се слагат всички зеленчуци да се запържат. Когато леко се запържат се добавя захарта. Добавя се около 1 ч.ч. вода, лъжичка по лъжичка, за да се задушат зеленчуците. Разбърква се добре.

Когато зеленчуците омекнат се добавя каймата. При непрекъснато бъркане, се запържва и каймата. Когато плънката е готова се овкусява със сол и черен пипер. Плънката се сипва в чинийка.

В мазнинката от плънката се слагат останалото мляко и сиренето. Хубаво е ако сиренето може да се разтопи и стане на сосче. Плънката се разпределя в палачинките. Палачинките се навиват. Заливат се със соса от сирене.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар