Консерва от домати и моркови

01/08/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо604
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите, морковите и чушлетата се измиват и почистват. Морковите се нарязват на кръгчета или на ситно. Чушлетата по същия начин. Отделя се 1 кг от доматите и се нарязва на ситно или се рендосват, без люспата.

Овкусява се със солта, прибавят се морковите и чушлетата. Разбърква се добре. В компотен буркан или с винтова капачка се сипва от доматената смес.

След това останалите 2 кг домати се нарязват на половинки, или ако са по-малки се оставят цели, обелват се и се разпределят по бурканите.

Доматите не трябва да остават на сухо, слага се от доматената смес до горната резка на буркана.

Затварят се с капачки и се стерилизират за 20 минути, откакто заври водата. След това се обръщат с капачките надолу, докато изстинат.

Така приготвената консерва е идеална за приготвяне на гювечи, супи и други ястия през зимата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар