gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи Соте»Хрупкави картофи соте

Хрупкави картофи соте

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3212k7419661
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
"Нямате нужда от повод, за да си отворите втора бира, а от втора порция хрупкави картофки соте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се да се варят в тенджера с вода. Водата трябва да покрива картофите.

Картофите може да се нарежат на половинки, за да се сварят по-бързо. Не трябва да се варят до пълна готовност, защото ще се пържат и ще се разварят. Чесънът се обелва и нарязва на колелца.

Копърът се измива и нарязва на ситно. След като картофите са почти готови, водата се изсипва.

Картофите се нарязват на средно големи кубчета. Добре е количеството да се раздели на две части. В тиган се слага повечко олио, за да се загрее. Добавя се едната част от картофите.

Когато картофите соте са почти готови, се добавят половината чесън и копър. Готви се до получаване на златиста коричка. Посолява се. Същото се повтаря и с останалите картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: