Овчарски тутманик

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6832k3
Овчарски тутманик
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Тутманик за чудо и приказ - идвайте да го начупим и да го опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, млякото със содата и останалите продукти за тутманика замесваме гладко и меко тесто.

В намаслена тава разстиламе тестото, равномерно навсякъде.

С помощта на пластмасова огрибка нарязваме тестото на ромбчета или квадрати.

Намазваме с жълтъка, разбит в малко вода. Поставяме тавата в загрята фурна на 200 градуса.

Печем тутманика за около 40 мин. Поднасяме го с айран.

Овчарският тутманик е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: