Банички с маслини

02/08/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф124966331007
"Ароматни банички със Средиземноморски привкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 к.л.
  • суха мая - 1/3 к.л.
  • брашно
  • зехтин - или олио
  • За плънката
  • маслини - 1 и 1/2 ч.ч. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като в купа наливаме хладка вода (1 ч.ч.). Прибавяме солта, сухата мая (1/3 к.л.) и брашно, колкото е необходимо, да получим не лепнещо гладко тесто.

От тестото правим топчета (8-9 бр.) и намазваме добре със зехтин или олио. Оставяме да поседят на стайна температура за 15 минути.

Разточваме всяко топче на кръгче с размери на малка чинийка. Отново оставяме да поседят за 10-15 минути, намазани с мазнина, и после всяко разтегляме на тънка кора с намаслени в олио или зехтин ръце.

Напръскваме кората с мазнина (олио или зехтин) и наръсваме с нарязани ситно маслини без костилки.

Прегъваме на правоъгълни банички и подреждаме в тава върху хартия за печене. Отгоре поливаме струйка зехтин.

Печем баничките в ьагрята на 200 градуса фурна до златисто - за приблизително 15-20 минути са готови изпечени, златисти и вкусни.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар