Бърз сладкиш Агнеса

09/01/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф77170146381
"Заповядайте, днес черпим с бърз сладкиш Агнеса, който е сред любимите ни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 495
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг с 5 с.л. пудра захар.

Мекото масло се разбива със захарта на крем. Прибавят се лъжица по лъжица, като се редуват орехите, брашното и разбития белтък.

Това се повтаря до изчерпване на количеството им. Внимателно се разбърква. Изсипва се в тавичка намазана с масло. Пече се на умерена фурна 160-170 градуса около 30 мин.

Останалите жълтъци заедно с 1 ч.ч. пудра захар се разбиват до побеляване.

Студен, сладкишът се намазва с глазурата от разбитите жълтъци и захар. Оставя се да престои 24 ч. в хладилник.

Сладкиш Агнеса се поднася нарязан се на правоъгълни парчета.подобни рецепти тук

5 14
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ел
Ел
11.12.2014 12:54
Точно така се прави-жълтъците като се бият с пудрата захар побеляват.
1
0
Uiny
Uiny
08.01.2014 16:41
Точно това е рецептата.Правила съм го много пъти, но снимката нещо не е вярна. Сладкишът става по-бял, а отгоре заливката жълта. Много е вкусен!!!
3
0
Стеф
Стеф
31.07.2013 09:16
точно това е рецептата
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв