gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бърз сладкиш Агнеса

Бърз сладкиш Агнеса

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Заповядайте, днес черпим с бърз сладкиш Агнеса, който е сред любимите ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на сняг с 5 с.л. пудра захар.

Мекото масло се разбива със захарта на крем. Прибавят се лъжица по лъжица, като се редуват орехите, брашното и разбития белтък.

Това се повтаря до изчерпване на количеството им. Внимателно се разбърква. Изсипва се в тавичка намазана с масло. Пече се на умерена фурна 160-170 градуса около 30 мин.

Останалите жълтъци заедно с 1 ч.ч. пудра захар се разбиват до побеляване.

Студен, сладкишът се намазва с глазурата от разбитите жълтъци и захар. Оставя се да престои 24 ч. в хладилник.

Бързият сладкиш Агнеса се поднася нарязан на правоъгълни парчета.

Рейтинг

5 14
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: