Телешки шол на тиган

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5893k2k1k2
Телешки шол на тиган1 / 2
06/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на ивици и го начукваме на много тънко. Чушките нарязваме на ленти.

Загряваме олиото в дълбок тиган и запържваме чушките за 5 минути.

Изваждаме чушките и запържваме месото в същата мазнина за 10 минути. Нарязваме лука на ивици и го добавяме.

Запържваме до омекване на лука. След това добавяме черния пипер, кимиона, солта, дафиновият лист, индийското орехче и виното.

Намаляваме котлона. Покриваме тигана с капак. Задушаваме за 30-35 минути.

В чиния нарязваме домати, поставяме от зелените чушки и отгоре сипваме от месото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: