Сиропирани розички Ели

ЕлицаЕлица
Новак
11156531
Сиропирани розички Ели1 / 2
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
35
"Неустоимо сочни и ароматни сиропирани розички, които ще бъдат чудесно допълнение към чашата ви с кафе"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 250 милилитра
  • олио - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л. или лимонова кора
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 2 броя или лимонова кора
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Приготвя се тестото от гореизброените продукти. В двулитров съд се слага първо олиото, захарта, маята и хладкото прясно мляко, разбърква се да се разтвори добре маята.

Прибавя се всичко останало и най-лесно е да се разбие много добре с миксер.

Прибавя се брашното и се измесва на ръка, докато спре да лепне. Оставя се на топло, покрито с капак за 1/2 час да втаса. После се меси отново и се разточва.

Получената кора се подмазва с олио, навива се на руло и се реже с нож на парченца около 1 1/2 см. и се обръщат в подмазана тава.

Предвиждате розичките на малко разстояние за бухване 1/2 час на топло. Пекат се на силна фурна 220 градуса. Като изстинат розичките, се заливат с горещ сироп.

Надявам се да се справите за вкусен резултат на този сиропиран сладкиш.

Сиропираните розички Ели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
521
42
31
21
10
Дай твоята оценка: