Начин на приготвяне
Приготвя се тестото от гореизброените продукти. В двулитров съд се слага първо олиото, захарта, маята и хладкото прясно мляко, разбърква се да се разтвори добре маята.
Прибавя се всичко останало и най-лесно е да се разбие много добре с миксер.
Прибавя се брашното и се измесва на ръка, докато спре да лепне. Оставя се на топло, покрито с капак за 1/2 час да втаса. После се меси отново и се разточва.
Получената кора се подмазва с олио, навива се на руло и се реже с нож на парченца около 1 1/2 см. и се обръщат в подмазана тава.
Предвиждате розичките на малко разстояние за бухване 1/2 час на топло. Пекат се на силна фурна 220 градуса. Като изстинат розичките, се заливат с горещ сироп.
Надявам се да се справите за вкусен резултат на този сиропиран сладкиш.
Сиропираните розички Ели са готови.