Агнешко бутче с картофи и маслини

06/08/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8414923167
"Интересна, вкусна и много ароматна рецепта за агнешко - само за ценителите на добрата храна "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и подсушете агнешкото бутче, по желание направете напречни прорези по повърхността му от двете страни.

Натъркайте го хубаво с джоджен, черен пипер, сол и накълцаната прясна мента. Залейте със смес от виното, зехтина, лимоновия сок, малко сол и водичка.

2. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и поставете в загрята на 220 градуса фурна за около 25-30 минути, след което намалете градусите на 180, обърнете бутчето и печете 2 часа.

3. Преди изтичане на това време си подгответе картофките, като ги нарежете на едро, а чесъна обелете и нарежете на филийки.

4. Извадете тавичката от фурната и разпределете картофите, смесени с маслините и част от чесъна и маслото, около бутчето. Останалите чесън и масло поставете върху или в процепите на агнешкото.

Поръсете с още сол и червения пипер, ако течността е извряла налейте малко вода и отново завийте и приберете във фурната увеличена на 200 градуса. Печете така 15 минути, махнете фолиото и допечете до златисто още около 15 минути.

5. Готовото ястие покрийте за 10 минутки преди да поднесете на вашата трапеза.

Добър апетит.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар